Концерт: Сава Божиновић

sava bozinovic1

Солистички концерт


Сава Божиновић

09.мај 2018. од 20 часова

 

 

 

ПРОГРАМ:

Agustin Barrios Mangore – Un sueno en la floresta („San u šumi“)

J.S. Bach – Violin sonata no. 3 BWV 1005 (Largo, Allegro assai)

Manuel M. Ponce – Sonata 3 (Allegro moderato, Chanson, Allegro non troppo)

Vicente Asencio  - Collectici Intim („Intimni komadi“) – La serenor, La calma, La frisanca

Сава Божиновић

Сава Божиновић је рођен 1997. године у Књажевцу.
Своје музичко образовање започео је са 9 година у музичкој школи „Предраг Милошевић“ у Књажевцу, у класи проф. Драгана Илића. Након неколико месеци, осваја своју прву међународну награду и тако почиње његово музичко путовање. Током основог музичког образовања освојио је преко 15 међународних и републичких награда, од којих су најзначајније I/1 награда (лауреат основне школе) на „Фестивалу музичких и балетских школа Србије“ 2011. године, I/1 награда (лауреат) на „Војвођанском фестивалу гитаре“ 2012. године и I/1 награда (лауреат, специјална награда) на Међународном фестивалу гитаре у Аранђеловцу 2012. Након завршетка основне школе, Сава уписује средњу музичку школу „Јосип Славенски“ у Београду, у класи проф. Милоша Јањића. У прве две године средње школе освојио је укупно пет награда на међународним и републичким такмичењима од којих су најзначајније III награда на „Гитар арт фестивалу“ у Београду 2013, и I награда на „Републичком такмичењу средњих школа“ у Београду 2014. године. Бележи наступе у Народној библиотеци у Београду, амбасадама Аустралије, Канаде и Немачке, као и неколико телевизијских гостовања. Редовни је прималац стипендије „Фонда за младе таленте – Доситеја“. Године 2015. као ђак трећег разреда средње школе одржао је свој први солистички концерт у „Музеју Народног позоришта“ у Београду, а затим годину дана касније, и у музичкој школи „Предраг Милошевић“ у Књажевцу. Трећи и четврти разред средње школе завршава у класи проф. Огњена Грчка.
Похађао је мајсторске курсеве код еминентних домаћих и страних професора међу којима се издвајају Костас Коциолис, Томас Оферман, Зоран Дукић, Александер Свете, Марко Тамајо, Јоханес Молер, Рафаела Смитс и други.
Сава је тренутно студент друге године гитаре на „Факултету музичке уметности“ у Београду, у класи редовног професора Срђана Тошића.